دلایل روشن نشدن کامپیوتر

دلایل روشن نشدن کامپیوتر و راه حل های آنها به صورت کامل در ادامه قرار داده شده اند. روشن نشدن کامپیوتر می‌تواند ناشی از مشکلات برق، مشکلات نرم افزاری و اشکالات سخت افزاری باشد. دقت داشته باشید که اگر کامپیوتر شما به دلایلی روشن نشد شما می‌توانید ابتدا یک سری از کار ها را جهت رفع مشکل انجام دهید. انجام این دستورالعمل ها می‌تواند از صرف هزینه بیشتر جهت تعمیر کامپیوتر جلوگیری کند. برای برخی از راه حل هایی که مربوط به بخش های سخت افزاری کامپیوتر می‌شوند بهتر است که از دستکش لاتکس استفاده نمایید.

دلایل عمده و راه حل های روشن نشدن کامپیوتر

در گزینه های زیر ۷ دلیل اصلی روشن نشدن کامپیوتر را مورد بررسی قرار می‌دهیم و راه حل کلیه آنها را بیان می‌کنیم.

۱- بررسی کابل های کامپیوتر

بررسی کابل های کامپیوتر

امکان دارد که این مشکل بسیار آشکار باشد و البته خیلی کم نیز پیش می‌آید. اما بهتر است که برای چک کردن آن ابتدا کلیه کابل ها اصلی کامپیوتر از جمله کابل برق اصلی از نظر سلامت و اطمینان از اتصال کامل آن با سوکت بررسی شود. امکان دارد که کابل شل شده باشد و یا در داخل قطع باشد. برای تست این مورد می‌توانید از یک کابل یدک برای اتصالات برقی کامپیوتر استفاده کنید.

۲- رمزگشایی بوق های مادربورد

رمزگشایی بوق های مادربورد

هنگام روشن کردن کامپیوتر، مادربورد با صدای بوقی پیامی را به کاربر اعلام می‌کند. یک صدای بوق عادی نشان از سلامت قطعات کامپیوتر است ولی اگر بوق طولانی باشد به معنی خرابی منبع تغذیه و یا پاور کامپیوتر شما است.

برای درک بهتر و شناسایی مشکل و دلیل روشن نشدن کامپیوتر شما باید دفترچه راهنمای مادربورد را مطالعه نمایید و معنی و مفهوم هر بوق را دریابید و دلیل روشن نشدن کامپیوتر را شناسایی کنید.

در صورتی که به دفترچه مادربورد دسترسی ندارید می‌توانید در وبسایت سازنده مادربورد آن را دانلود کنید. اما اگر هیچ صدای بوقی از مادربورد سیستم شما به گوش نمی‌رسد شما می‌توانید یک اسپیکر کوچک را به هدر مادربورد خود برای دریافت صدای بوق از آن وصل کنید.

اگر با نحوه انجام موارد اشاره شده آشنایی ندارید با کارشناسان فنی پی سی بلد تماس بگیرید تا از طریق تماس مستقیم و راهنمایی مرحله به مرحله شما را در انجام پروسه راهنمایی کنند.

۳- تغییر منبع تغذیه یا پاور

پاور از دلایل روشن نشدن کامپیوتر

اگر کامپیوتر اصلا به هیچ وجه روشن نمی‌شود یعنی چراغ پاور آن روشن نمی‌شود، کد خطای مادربورد ایجاد نمی‌شود و یا فن کیس شما روشن نمی‌شود پس به احتمال زیاد مشکل از پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر شما است و دلیل روشن نشدن کامپیوتر مشکلات برق است.

برای اطمینان از سلامت منبع برق می‌توانید آن را جدا کرده و به پریز برق متصل کنید و ببینید که کار می‌کند یا خیر. تعویض پاور کامپیوتر نیز در مواقعی که پاور روشن نمی‌شود از اقدامات اصلی است که باید انجام شود.

۴- بررسی مانیتور کامپیوتر

دلایل روشن نشدن کامپیوتر (مانیتور)

امکان دارد که کیس شما روشن شود و قطعات سخت افزاری کامپیوتر نیز همه کار کنند اما بازهم هیچ صفحه ای را روی مانیتور خود مشاهده نکنید. در این مواقع باید سلامت مانیتور کامپیوتر مورد بررسی قرار گیرد.

با استفاده از یک مانیتور دیگر و یا تعویض کابل اتصال مانیتور به کیس می‌توان این مشکل را حل کرد. اگر نمی‌خواهید که مانیتور خود را تعویض کنید باید در جهت تعمیر مانیتور اقدام کنید.

۵- جداسازی دستگاه های متصل به کامپیوتر

دلایل روشن نشدن کامپیوتر از usb

در برخی مواقع امکان دارد که قطعات جانبی کامپیوتر با دیگر بخش های آن اختلال داشته باشند. برای تست و حل این روش شما باید کلیه دستگاه هایی که از طریق USB به سیستم شما وصل هستند را قطع کنید. کامپیوتر را فقط با اتصال ماوس و کیبورد روشن کنید. اگر کامپیوتر روشن شد پس یک دستگاه جانبی از دلایل روشن نشدن کامپیوتر شما است. دستگاه ها را یکی یکی وصل کنید و هر بار از کار کردن کامپیوتر اطمینان حاصل نمایید.

۶- کاهش حرارت و خنک کردن کامپیوتر

داغ شدن کامپیوتر

از دلایل روشن نشدن کامپیوتر می‌توان به گرم شدن و افزایش حرارت اشاره کرد. کامپیوتر امکان دارد که با افزایش حرارت خاموش شود که این امر می‌تواند ناشی از کار نکردن درسته فن باشد. برای عیب یابی در این شرایط بهترین گزینه صبر کردن است که کامپیوتر خنک شود و سپس آن را دوباره روشن کنید.

برخی از نرم افزار ها کارایی فن را کنترل می‌کنند. با استفاده از این نرم افزار ها فن را کنترل کرده و بهترین کارایی را از آن دریافت کنید. البته استفاده از فن های قدرتمندتر از برند های برتر می‌تواند این مشکل را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

۷- تغییر نحوه اتصال به برق

محافظ برق

محافظ برق را که کامپیوتر شما از طریق آن به پریز وصل است را بررسی کنید. گاهی امکان دارد که این دستگاه های اتصال دهنده با اختلالاتی روبرو شوند که درنهایت به انتقال ندادن برق منجر می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از یک محافظ برق دیگر و یا اتصال مستقیم کابل کامپیوتر به پریز برق این مورد را عیب‌یابی کنید.

۸- مشکلات نرم افزاری یا ویندوزی

اگر شما بر روی سیستم خود بد افزاری نصب کرده باشید معمولا باعث به وجود آمدن اختلال در روشن شدن کامپیوتر می‌شود. ویروس‌ها نیز می‌توانند از راه‌های مختلفی به سیستم شما نفوذ کنند که البته با نصب آنتی ویروس این مورد تا درصد بسیار بالایی کاهش می‌یابد.

مورد دیگری که می‌تواند جزو دلایل روشن نشدن کامپیوتر باشد ویندوز سیستم شما است. در برخی مواقع به خصوص در مواقعی که ویندوز کامپیوتر شما مدت زیادی است که آپدیت یا تعویض نشده است امکان دارد که کارایی خود را از دست بدهد. در این مورد باید نصب ویندوز مجددا روی کامپیوتر انجام شود. مشکلات نرم افزاری در صورتی که قطعات کامپیوتر همه روشن شوند و به درستی کار کنند اما کامپیوتر روشن نشود و یا صفحه های نامشخصی بر روی مانیتور کامپیوتر شما نشان داده شود، قابل تشخیص هستند.

اگر با تست موارد بالا بازهم کامپیوتر روشن نشد چی ؟

در این مواقع کامپیوتر شما باید توسط کارشناسان فنی مجرب بررسی و عیب‌یابی شود. برای عیب‌یابی و پیدا کردن دلایل روشن نشدن کامپیوتر خودتان با کارشناسان پی سی بلد در ارتباط باشید تا از تعمیر کامپیوتر در محل و آنلاین بهره ببرید.

باید اشاره کرد که اگر آشنایی کافی با قطعات سخت افزاری را ندارید برخی از روش ها که مربوط به عیب یابی قطعات داخل کیس کامپیوتر می‌شوند را به دست کارشناسان بسپارید تا از بروز مشکلات بیشتر احتمالی جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *