تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ
تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ یکی دیگر ازعمده خدماتی است که در مجموعه پی سی بلد ارائه می شود. متقاضیان این سرویس می توانند از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان فنی در ارتباط باشند و از خدمات تعمیر در محل و آنلاین نیز استفاده نمایند.
نشانه های خرابی کارت گرافیک لپ تاپ
خرابی کارت گرافیک می تواند ناشی از دلایل زیادی باشد. امکان دارد که این خرابی نشانه های مختلفی داشته باشد که از طریق آنها می توان جهت تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ خود اقدام کنید. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر هستند:
نداشتن تصویر روی مانیتور لپ تاپ
اگر لپ تاپ شما روشن است و مانیتور شما نیز هیچ مشکلی ندارد ولی تصویر روی مانیتور نشان داده نمی شود پس قدم اول بررسی سلامت کارت گرافیک است. در این حالت باید برای تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ خود اقدام کنید. باید اشاره کرد که این مشکل به ندرت به دلیل خرابی مانیتور و یا مشکل تنظیماتی روی می دهد پس در صورت مواجه با این مشکل باید حتما کارت گرافیک لپ تاپ توسط متخصصان مجرب بررسی شود.
وجود خطوط غیر عادی
اگر هنگام استفاده از لپ تاپ خود شاهد وجود خط های راه راه عمودی ای بودید که از بالا به پایین روی صفحه قرار دارند این مورد نشانگر مشکل فنی در کارت گرافیک است و باید حتما تعمیر شود.
کندی و کاهش کیفیت نمایش
در مواقعی امکان دارد که شما از برنامه های سنگینی بر روی لپ تاپ خود استفاده کنید. در اکثر مواقع این برنامه های سنگین برای اجرا نیاز به کارت های گرافیک قدرتمندی دارند. اگر هنگام اجرای برنامه و یا بازی های ویدیویی سنگین با کاهش سرعت نمایش و از دست دادن کیفیت مواجه شدید نشانگر خرابی کارت گرافیک لپ تاپ شماست. در این شرایط سعی کنید که از لپ تاپ برای سنجش سرعت و کیفیت استفاده نکنید زیرا کار کردن بیشتر کارت گرافیک در این شرایط امکان دارد مشکلات بیشتری را به دنبال داشته باشد.
تمامی موارد بالا نشانه ای از خرابی کارت گرافیک هستند ولی امکان دارد در مواقع مشکل از مادربورد و یا منبع تغذیه باشد که دستورات لازم برای انتقال تصویر به کارت گرافیک را نمی دهند. جهت عیب یابی دقیق و تشخیص دقیق مشکل ایجاد شده برای لپ تاپ به متخصصان فنی پی سی بلد اعتماد کنید. ضمنا آنها از تمام توانایی خود برای تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ شما استفاده خواهند کرد.
علت از کار افتادن کارت گرافیک لپ تاپ
برخی از دلایل موجب سوختن کارت گرافیک می شوند. که در این شرایط امکان دارد که کار حتی با تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ نیز حل نشود. برای پیشگری از به وقوع آمدن این شرایط حتما مواردی را که در ادامه به آنها اشاره شده است را در نظر بگیرید و حد الامکان از به وجود آمدن آنها جلوگیری کنید.
- اگر منبع تغذیه لپ تاپ از کیفیت بالایی برخوردار نباشد و یا فرسوده باشد امکان دارد که موجب نوساناتی شود که در نهایت موجب خرابی کارت گرافیک می شوند.
- پاور لپ تاپ باید بسته به نوع آن و استفاده ای که از آن می شود از قدرت متناسبی برخوردار باشد. لپ تاپ هایی که برای انجام کارهای سنگین مانند استفاده از نرم افزار های گرافیکی و ویدیو گیم های جدید ساخته شده است باید پاور بسیار قدرتمندی داشته باشد. اما متاسفانه گاهی پاور لپ تاپ با بقیه قطعات لپ تاپ را یاری نمی کند و همین امر موجب خرابی کارت گرافیک نیز می شود.
- کارت گرافیکی که استفاده می کنید باید حتما با مادبورد سازگار باشد در غیر اینصورت مشکلات متعددی امکان دارد به وجود بیاید که در نهایت موجب تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ می شود.
- کارت گرافیک باید حتما کولر های حرفه ای و با کیفیت را داشته باشد. اگر کارت گرافیک بیش از حد گرم شود امکان سوختگی بورد آن بالا می رود. پس همیشه سعی کنید که کارت گرافیک را خنک نگه دارید و از استفاده بیش از حد آن در شرایط سخت خودداری کنید.
نکاتی که قبل از تعمیر باید به آنها توجه شود
در بسیاری از مواقع امکان دارد که مشکل کارت گرافیک با انجام کارهای بسیار کوچکی حل شود. دقت داشته باشید که اگر با قطعات کامپیوتری آشنایی کافی ندارید حتما قبل از انجام مواردی که در ادامه به آنها اشاره شده است با کارشناسان پی سی بلد ارتباط برقرار کنید.
- کارت گرافیک slot مشخصی دارد که باید در آن قرار بگیرد. برخی اوقات ممکن است این عمل به درستی انجام نشده باشد و کارت گرافیک به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد. شما می توانید با جدا کردن و قرار دادن دوباره کارت گرافیک از جایگیری درست آن اطمینان حاصل نمایید.
- با استفاده از تینر و یا یک اسپری خشک قسمت اینترفیس کارت گرافیک را تمیز کنید. مراقب باشید که از مقدار زیادی از این مواد به هیچ وجه استفاده نکنید.
- فن کارت گرافیک باید حتما مورد بررسی قرار بگیرد. از کارکرد درست فن ها قبل اقدام برای تعمیر لپ تاپ مطمئن شوید. این مورد را در صورتی که تصمیم به تعمیر و یا تعویض گرفتید از قبل با متخصصان پی سی بلد در میان بگذارید.
- کلیه نرم افزار های سیستمی شما که مربوط به کارت گرافیک می شوند باید آپدیت باشند. نظیر درایو های نصبی کارت گرافیک مربوطه. برای دریافت اخرین نسخه های این نرم افزاها به وبسایت سازنده لپ تاپ خود مراجعه نمایید.
- قطعات SMD روی برد باید از نظر سلامت و کارایی چک شوند. در صورتی که با این موارد آشنایی ندارید کار تعمیر لپ تاپ خود را به کارشناسان متخصص مربوطه بسپارید.
تعویض و تعمیر
امکان تعویض و ارتقای کارت گرافیک همیشه برای هر سیستم و لپ تاپی که آن را ساپورت کند وجود دارد. اما به دلیل قیمت بالایی که برخی از کارت های گرافیک نسل جدید دارند امکان تعویض برای کاربران کمی سخت تر شده است. همچنین باید اشاره کرد که اگر چیپ گرافیک به مادربورد لحیم شده باشد امکان تعویض و تعمیر آن دشواری به دنبال دارد. اما نگران نباشید زیرا متخصصان مجرب فنی پی سی بلد قادر به تعمیر هر نوع کارت گرافیکی از هر برند و هر نوع لپ تاپی با بالاترین استانداردها هستند.
اما اگر کارت گرافیک به صورت جداگانه قرار گرفته باشد امکان تعویض آن در زمان بسیار کمی به راحتی قابل انجام است. کاربران معمولا پس از خرابی کارت گرافیک نسبت به تعویض آن اقدام می کنند. زیرا ارتقای کارت گرافیکی در هر شرایطی می تواند تجربه لذت بخش تری را هنگام استفاده از لپ تاپ به همراه داشته باشد.