مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱

مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ بر اساس چندین مورد انجام می‌شود که در ادامه به معرفی آنها و تفاوتهای اصلی این دو ویندوز شگفت انگیز مایکروسافت می‌پردازیم. ویندوز ۱۱ در مقایسه با ویندوز ۱۰ از امکانات بیشتری برخوردار است و مایکروسافت در ساخت این ویندوز سعی کرده است که از سیستم عامل های دیگری همچون مک و اندروید الهام بگیرد و همه ی امکانات این سیستم عامل ها را یک جا در ویندوز ۱۱ جا داده است. اما ویندوز ۱۰ همچنان جزو محبوبترین سیستم عامل ها است که اکثر کاربران هنگام خرید کامپیوتر یا لپ تاپ ترجیح می‌دهند نصب ویندوز ۱۰ بر روی سیستم آنها انجام بگیرد.

مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱

تفاوت های اصلی ویندوز ۱۰ و ۱۱

رابط کاربری ویندوز ۱۱

رابط کاربری

در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ نباید پیشرفته بودن و میزان ارتقای ویندوز ۱۱ را نادیده گرفت. یکی از اصلی ترین هدف های ویندوز ۱۱ تمرکز بر روی مولتی تسکینگ است که این عملکرد با ساخت رابطی کاربری شبیه به Mac OS مهیا شده است. همچنین میزان شخصی سازی های ویندوز ۱۱ در مقایسه با ویندوز ۱۰ از جمله دکمه ها، نماد ها و ژست ها بسیار بیشتر است.

پشتیبانی از دسکتاپ مجازی

پشتیبانی از دسکتاپ مجازی

ویندوز ۱۰ دارای قابلیت Task view است که به کاربران این امکان را می‌دهد که چند دسکتاپ مجزا ایجاد کنند و همزمان بین آنها جابجا شوند اما این امکان در ویندوز ۱۰ محدود است. این مورد در ویندوز ۱۱ تقویت شده است و امکان دسترسی به فایلهای شخصی در هر دسکتاپی برای کاربران فراهم شده است. این یعنی دسترسی به کامپیوتر شخصی از راه بسیار دور در مدت زمان کم با کامپیوتری دیگر.

نصب اپلیکیشن آندروید در ویندوز ۱۱

اجرای برنامه های اندروید

عملکردی که در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ تفاوت بسزایی را ایجاد می‌کند اجرا شدن برنامه های اندرویدی در ویندوز ۱۱ است. با نصب فروشگاه برنامه آمازون، شما عزیزان با نصب ویندوز ۱۱ قادر به دانلود اپلیکیشن های اندرویدی خواهید بود. این عملکرد در سیستم عامل مک نیز وجود دارد و استفاده از تلفن همراه را از طریق سیستم بسیار ساده تر کرده است که در ویندوز ۱۰ وجود ندارد.

ویجت های ویندوز ۱۱

ابزارک های بهبود یافته

ویجت ها همیشه بسیار کاربردی بوده اند و هر کاربری نسبت به نیازی شخصی خود می‌تواند ابزارک های مورد نیازش را استفاده کند. در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ ویجت ها تفاوت چندانی ندارند زیرا همه از ویندوز ۷ به بعد تقریبا مشابه در ویندوز بعدی قرار داده شده اند. اما باید اشاره کرد که ویندوز ۱۱ دارای یکسری ویجت های بیشتر مانند عکس، اخبار، موسیقی و آب و هوا است. این ابزارک ها در تنظیمات ویندوز قابل سفارشی سازی هستند.

تفاوت ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰

پشتیبانی از صفحه نمایش لمسی، صدا و قلم

حالت تبلت در ویندوز ۱۰ برای کاربرانی که از صفحه نمایش لمسی بهره می‌بردند در ویندوز ۱۰ قابل فعالسازی بود و رابط کاربری راحتتری را برای استفاده لمسی می‌ساخت که این مورد در ویندوز ۱۱ حذف شده است. 

در حالت کلی ویندوز ۱۱ بیشتر به آیپد شبیه است و این باعث می‌شود که اهداف لمسی بزرگتر باشند و کار کردن از طریق لمس صفحه یا قلم با ویندوز ۱۱ بسیار راحتتر از ویندوز ۱۰ باشد و تغییرات زیادی در اندازه آیکن ها و پنجره ها در این ویندوز بینظیر اعمال شده است که یکی از تفاوت های اصلی در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ است.

ویندوز ۱۱ در مقایسه با ویندوز ۱۰ از نظر برخی امکانات نرم افزاری پیشرفت چشمگیری داشته است که شامل موارد زیر است:

ارتقاء تجربه گیمینگ

ویژگی های قابل توجهی در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ برای بهبود تجربه گیمینگ به ویندوز ۱۱ اضافه شده است که در ویندوز ۱۰ وجود ندارند. از جمله این موارد می‌توان به Direct Storage و Auto HDR اشاره کرد به بهبود گرافیک کمک می‌کنند.

برنامه XBOX نیز در ویندوز ۱۱ به صورت کاملا جدید و آپدیت شده با امکانات بیشتر وجود دارد که بهره گیری از بازی های XBOX را برای کاربران فراهم می‌سازد.

بهبود عملکرد عالی

شاید یکی از اصلی ترین تفاوت ها در مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱، نحوه عملکرد این دو ویندوز و تفاوت های آنها با یکدیگر در عملکرد کلی سیستم عامل است. 

بهینه سازی های زیادی برای افزایش عمر باتری و همچنین امکان مولتی تسکینگ برنامه های سنگین همراه با کاهش مصرف در ویندوز ۱۱ صورت گرفته است. این بهینه سازی ها در نحوه ی اجرای بهتر برنامه های پس زمینه خود ویندوز نیز قابل مشاهده هستند.

فروشگاه مایکروسافت

کلیه برنامه های ویندوز در فروشگاه مایکروسافت در ویندوز ۱۰ و ۱۱ قابل تهیه می‌باشند. این برنامه در هر دو ویندوز وجود دارد اما در ویندوز ۱۱ طراحی دوباره بر روی آن صورت گرفته است.

فروشگاه مایکروسافت، یک برنامه ی مجزا از ویندوز است و باید به صورت جداگانه و مرتب آپدیت شود تا کاربران بتوانند از آخرین نرم افزار های موجود در این فروشگاه استفاده کنند و عملکرد سیستم عامل را تقویت کنند.

قابلیت Snap Layouts

یکی دیگر از قابلیت های جدید ویندوز ۱۱ که در ویندوز ۱۰ به صورت خیلی محدود وجود دارد قابلیت Snap Layouts است که به کاربر اجازه می‌دهد که برنامه ها و پنجره هایی که باز کرده اند را به صورت بسیار مرتب تر و راحتتری گروه بندی کنند. این عمل باعث دسترسی بهتر کاربر به پنجره ها خواهد شد.

برای استفاده از این قابلیت در ویندوز ۱۰ باید با ماوس پنجره را انتخاب کرده و به صورت دستی بر روی راست یا چپ قرار دهید تا صفحه نمایش را تقسیم و بخش بندی کنید.

اما با مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱ متوجه تفاوت این قابلیت در دو ویندوز خواهید شد زیرا در ویندوز ۱۱ این کار به صورت خودکار انجام می‌شود و شما فقط کافی است صفحه بندی را انتخاب کنید که تغییرات اعمال شود.

قابلیت Snap Layouts

برنده مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱

با توجه به کلیه مواردی که به آنها اشاره کردیم به راحتی می‌توان به این نتیجه رسید که ویندوز ۱۱ در مقایسه با ویندوز ۱۰ قابلیت های بسیار بیشتری دارد و البته نباید سرعت بیشتر و سازگاری بیشتر با نرم افزار های جدید را نیز نادیده گرفت که از نقاط قوت اصلی ویندوز ۱۱ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *