تفاوت اس اس دی و M2

افرادی که به دنبال ارتقا دادن سیستم کامپیوتری خود هستند به دنبال کسب اطلاعات در مورد تفاوت اس اس دی و M2 خواهند بود. از این نظر که این قطعات می‌توانند در کنار هزینه‌هایی که برای سیستم خود متقبل می‌شوند، بسیار اثرگذار باشد. اما چقدر تفاوت کیفیتی بین این دو حافظه کامپیوتری وجود دارد؟ در صورتی که هزینه پرداخت شود تا چه اندازه باید از این نوع حافظه‌ها انتظار داشت؟

تفاوت اس اس دی و M2

این دسته سوالات به طور طبیعی در ذهن هر خریدار یا مصرف‌کننده‌ای وجود دارد که پاسخ دادن به آن نیازمند جمع‌آوری اطلاعات است. در این مقاله ما کار شما را بسیار راحت‌ کرده‌ایم و با جمع‌آوری اطلاعاتی مفید به شما در انتخاب و شناسایی این دو حافظه قدرتمند کمک خواهیم کرد. لازم به ذکر است که شما می توانید در هر لحظه وارد صفحه اسمبل کامپیوتر شوید و سیستم خود را توسط کارشناسان متخصص پی سی بلد اسمبل کنید.

هارد اس اس دی چیست؟

یکی از حافظه‌های رایج که به شکل متفاوتی نسبت به مدل قدیمی آن یعنی HDDها کار می‌کنند، حافظه‌های اس اس دی هستند. اکثر لپ‌تاپ‌های جدیدی که امروز به بازار عرضه می‌شوند از حافظه‌های SSD استفاده می‌کنند. این دیسک‌های فلزی با پوشش مغناطیسی اطلاعات مهم هر کاربری را نگهداری می‌کنند، اما شکل پیشرفته امروزی آن‌ها می‌تواند سبب بهبود سرعت پردازش نیست بشوند.

همانطور که اشاره شد Solid State Drive یا همان حافظه اس اس دی، جایگزین هارد دیسک‌های HDD هستند که هیچ قطعه سخت‌افزاری متحرکی ندارند. حافظه SSD به شکل جمع و جور ساخته می‌شوند و این به علت استفاده از طراحی و فناوری مبتنی بر Flash Drive یا حافظه‌های SD در ساخت آن است.

با حافظه SSD بیشتر آشنا شوید

ذخیره سازی اطلاعات در حافظه اس اس دی به روی میکرو چیپ‌های داخلی آن صورت می‌گیرد و نیازی به پردازش‌های طولانی‌ مدت از بین می‌رود. علاوه بر سرعت عمل از جمله ویژگی‌های حافظه اس اس دی کاهش مصرف انرژی و گرمایی است که در حین فعالیت تولید می‌شود.

از نظر قالب ساختاری این نوع حافظه‌ها در ابعاد‌های 1.8 اینچی، 2.5 و 3.5 اینچی طراحی و ساخته می‌شوند که هر کدام از آن‌ها قابلیت نصب روی بخش یا اسلات قسمت هارد دیسک را دارند و کانکتورهای آن نیز عمل خواهند کرد. از جمله کانکتورهای استاندارد و معمول می‌توان به SATA و NVME اشاره کرد. با خواندن این بخش از تفاوت اس اس دی و M2 به افزایش سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به سیستم کمک موثری می‌کند.

هارد M2  چیست و چه تفاوتی با هارد اس اس دی دارد؟

در مورد حافظه‌های M2 می‌توان گفت که نوعی از حافظه‌های حالت جامد SSD است که از اصلی‌ترین پورت‌های کاربردی مادربرد  Intel Z97 نیز شناخته می‌شود. قصد از به وجود آوردن این نوع حافظه کاهش حجم و ابعاد و اندازه قطعات ذخیره‌سازی است که سرعت عملکرد بالایی را به شکل بهینه ارائه دهد.

از دید فنی حافظه‌های M2 نسل بعدی حافظه SSD و mSATA به شمار می‌رود که در بسیاری از لپ‌تاپ‌های باریک و مدرن قابل استفاده خواند بود. در کنار این موضوع پشتیبانی از هاردهای M2 هم از طریق SATA و هم PCIe انجام می‌شود. همانطور که در مورد اس اس دی‌ها اشاره کردیم اگر به جای رابط SATA از NVMe در برد حافظه استفاده شود، سرعت پردازش و عملکرد این نوع حافظه «یعنی M2» بیشتر خواهد بود.

در مورد تفاوت اس اس دی و M2 از نظر ابعاد و اندازه هم باید اشاره کرد که اعداد درج شده روی قطعه، دو رقم اول اندازه عرض هارد است. در این مورد می‌توان اضافه کرد که به هر اندازه که طول هارد بیشتر باشد، فضای ذخیره سازی اطلاعات در آن هم بیشتر خواهد شد. در انتها مجدد باید به این نکته اشاره کرد که کامپیوتر و لپ‌تاپ‌های پیشرفته همگی از هارد M2 استفاده می‌کنند. در این مورد کمپانی معروف ADATA تا به این لحظه یکی از پیشگامان صنعت تولید و عرضه حافظه ام دو (M2) در دنیا به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: تست سلامت هارد را چگونه انجام دهیم؟

تفاوت اس اس دی و M2 از نظر فنی را بشناسید

با نگاهی اجمالی و کمی تخصصی در ادامه قصد داریم به شکل دقیق‌تری به تفاوت SSD و M2 بپردازیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

  همانطور که گفتیم کانکتورهای حافظه M2 از یک خط SATA یا USB و چهار خط پهنای باند PCle کمک می‌گیرد. در حالی که SSD فقط از کانکتور SATA استفاده می‌کند.

  • از نظر فضای ذخیره سازی و سرعت پردازش هارد M2 برتری ویژه‌ای نسبت به SSD دارد.
  • هر خط از کارت PCle  قابلیت این را دارد که سرعت پردازش اطلاعات را تا 4 گیگابایت افزایش دهد. این در حالی است که حافظه SSD با استفاده از SATA تا سرعت حداکثری 600 مگابایت در ثانیه قابلیت افزایش سرعت را دارد.

هارد M2 علاوه بر پشتیبانی از سخت افزار و پروتکل PCle می‌تواند از قطعات NVMe هم پشتیبانی کند.

  • یکی دیگر از فرق‌های اساسی بین این دو حافظه پرطرفدار این هست که هارد SSD تنها در دو اندازه ساخته و پرداخته می‌شوند، ولی فرم ساختاری M2 به شکلی است که در انواع و اشکال مختلفی قابلیت نصب و اجرا را به همراه دارد.
  • در مقایسه کلی می‌توان گفت که سیستم‌های Client و Enterprise با تکنولوژی‌های نوین امروزی پشتیبانی بهتری از حافظه‌های M2 می‌کنند. از طرفی هم امکان نصب انواع درایو M2 در ابعاد 60، 80 و 40 میلی‌متری هم امکان پذیر است.

سخن پایانی

با توجه به جمع‌بندی کلی که درباره تفاوت اس اس دی و M2 به آن پرداختیم می‌توان این نکته را هم اضافه کرد که هر دوی این حافظه‌ها از تکنولوژی‌های برتر حال حاضر دنیا به شمار می‌روند که هر دو در مقایسه با حافظه‌های قدیمی‌ از عملکرد بسیار مطلوب‌تری برخوردار هستند. با وجود ویژگی‌ها، تفاوت‌های قیمتی و مشخص کردن نوع استفاده هر کاربر می‌توان دریافت که انتخاب هر کدام از آن‌ها می‌تواند وابسته به خود مصرف‌کننده باشد. لذا در این راستا سعی بر این داشتیم که بهترین اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *